ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Η πρώτη αναφορά της λέξης Κουρδιστάν είναι του 12ου αιώνα. Η Ελληνική Ιστοριογραφία μας πληροφορεί ότι από το 2.000 π.χ. οι Κούρδοι ζούσαν στα οροπέδια Κούντι, μεταξύ της Τιγρίδας και της λίμνης Ούρμια και στο υψίπεδο Καρδούχα. Κατά την προϊστορική περίοδο ίδρυσαν τα κράτη Μιτανί και Κασίτ, τα οποία αργότερα αποτέλεσαν το κράτος των Μήδων. Οι ίδιοι οι Κούρδοι θεωρούν τους Μήδους ως προγόνους τους.Η παράδοση λέει ότι έχουν και ρίζες ελληνικές. Ίσως για αυτό είναι ΛΕΥΤΕΡΟΙ!!!
Ο Στράβων παραδίδει το όνομα Γορδυηνή, για τη χώρα των Γορδυαίων. Ζητώντας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, να δώσει μυθολογική εξήγηση (σχετιζόμενη με την ελληνική μυθολογία) στην προσπάθειά του για ετυμολόγηση της λέξης, λέγει ότι : "Γόρδυς ο Τριπτοπολέμου λέγεται την Γορδυηνήν οικήσαι ύστερον δε Ερετριείς αναρπασθέντες υπό Περσών". Εάν η εκδοχή αυτή ευσταθεί, φαίνεται ότι το Κουρδιστάν κατοικήθηκε και από Ελληνικούς πληθυσμούς, από τους Έλληνες εκείνους που αρπάγησαν από την Εύβοια επί Δαρείου, κατά την πρώτη εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας, οι οποίοι απομονώθηκαν στα ορεινά μέρη του Κουρδιστάν. Αν οι πληροφορίες του Στράβωνος είναι ορθές αποβαίνει συγκινητικό το γεγονός ότι στο αίμα των ηρωικών Κούρδων ρέει και το ελληνικό αίμα.Ο Ξενοφών στο έργο του "Κύρου Ανάβασις" αποκαλεί τους Κούρδους, Καρδούχους. Αφιερώνει πολλές σελίδες διηγούμενος την προσπάθεια καθόδου των Μυρίων (400 π.χ.) δια μέσου των Καρδουχείων ορέων και της χώρας των Καρδούχων.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του Ξενοφώντος οι Κούρδοι παρουσιάζονται ως λαός ανύποτακτος στο Μεγάλο Πέρση Βασιλέα, γενναίοι πολεμιστές, ενωμένοι, ικανότατοι στην στρατιωτική τέχνη. Χρησιμοποιούσαν ως πολεμική μέθοδο τον ανταρτοπόλεμο. Επειδή ήσαν ελαφρά οπλισμένοι χτυπούσαν τον εχθρό και έφευγαν.Οι Έλληνες συνδέονται με τους Κούρδους με ιστορικούς δεσμούς 4.000 χρόνων και αντιμετωπίζουμε το ματοβαμένο χαντζάρι του ίδιου αδίστακτου κατακτητή. Γι' αυτό ο αγώνας του Κουρδιστάν είναι και δικός μας δυναμικός αγώνας, διεξάγεται μέσα στην ίδια Μικρασιατική καρδιά, που κτυπά με ένα παλμό για τους Έλληνες και τους Κούρδους αδελφούς μας.
  




  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου